September 28, 2006

3 heart-breaking nights - 3 excellent whiskies

3 of the best Scotch Malt whiskies. One for each of the past 3 nights. Just to avoid any heart-attack. I hope you all aware of the fact that whisky - when drinking moderately - is beneficial for the body. It's proven, it's shown and now it seems to be nicely experienced by me, too. So not more than a shot, helps to relax and hang loose. Puts you in a 'stand-by' condition. And it also makes a calm and easy moment just for shedding the day's baggage. Which I needed this time ... more than ever before.
And the above mentioned three whiskies were: Miltonduff 10 YO (Gordon & MacPhail), Glendronach 12 YO and Knockando 10 YO.

3 a legjobb skót maláta whiskyk közül. Egy-egy az elmúlt 3 éjszaka mindegyikére. Már csak, hogy ki ne ugorjon a szívem a helyéről. Azzal remélem mindenki tisztában van, hogy mértékletes fogyasztás mellett a whisky kifejezetten jót tesz a felnőtt szervezetnek. Ezt bebizonyították, ezt kimutatták, és most úgy tűnik én is megtapasztaltam. Szóval nem több mint egy pohárka segít ellazulni, kikapcsolni. Amolyan 'stand-by' állapotba tesz. Teremt egy könnyű nyugodt pillanatot megszabadulni a nap minden terhétől. Amire mostanság épp szükségem volt ... jobban mint bármikor.
A három whisky pedig a Miltonduff 10 éves (a Gordon & MacPhailtől), a Glendronach 12 éves és a Knockando 10 éves volt.
September 25, 2006

Whisky School at Ladybank Distillery

The Whisky School at Ladybank Distillery lets participants create their own whisky. The three-day program gives instructions in whisky making and tasting and includes a sample of the ‘new-make’ whisky created by participants. Nothing too shocking so far, but this is where it gets fun, similar to Crushpad: all DIY creations are recorded and stored in the warehouse until they've aged sufficiently for bottling. Participants will eventually receive nine liters of their own whiskey.

A Ladybank lepárlóban indított "whisky iskolában" mindenki kikeverheti saját whiskyjét. A három napos program során mindenki megismerkedhet a whisky készítésével, kóstolásával, és a résztvevők által alkotott "új-whiskyt" is mintaként megőrzik. Lehet, hogy sokkoló, de izgalmas is egyben: minden sajátkezűleg készített whiskyt feljegyeznek és raktároznak, amíg palackozásra alkalmas nem lesz. A résztvevők mindegyike 9 liternyit kap saját maga által készített whiskyjéből.

Long time, no see

Sorry for "hiding", but the past couple of weeks were very busy ... and so unfortunately, I had no time to update the blog ... but I'm back now.
So let's see some news about one of my favourite Scotch Malt ... Aberlour.
Aberlour is now renowned as being one of the greatest malt whiskies. As of 2005, it had an impressive number of gold medals and trophies from the prestigious International Wine & Spirit Competition (IWSC) and the International Spirits Challenge (ISC).
Now with the addition of two 2006 IWSC gold medals for Aberlour 10yo and Aberlour 16yo, along with two 2006 ISC gold medals for Aberlour 10yo and Aberlour 12yo, this number has increased to 13 gold medals and 3 trophies.
Achieving gold again is exceptional and shows the outstanding quality that characterises the range.

Bocs, hogy eltűntem, de az elmúlt pár hét rendkívül sűrűre sikeredett ... és így nem sok időm maradt a blog frissítésére ... de mostantól újra belevetem magam.
Na akkor lássunk egy új hírt egyik kedvencemről, az Aberlour maláta whiskyről.
Az Aberlourt mint az egyik legnagyszerűbb skót maláta whiskyt, nemrégiben újították meg. Már 2005-ben is aranyérmeket nyert az IWSC és ISC versenyeken. 2006-ban viszont összesen 4 aranyérmet gyűjtött be az Aberlour 10 éves, 12 éves és 16 éves, így már összesen 13 aranyérme és 3 "trophy"-ja van.
Aranyérmet nyerni nem könnyű és mutatja a whisky és karaktere különleges minőségét.